Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Dörtyol ilçesinde 28 yaşındaki iki çocuk annesi Zahide Kuşakek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında verilen 40 koyun ile çalışma hayatına adım attı.

        Projeye başvurusu kabul gören Kuşakek'e hibe 40 koyun, Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü tarafından teslim edildi.

        Koyunlarını alan Kuşakek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin çiftçilik yaptığını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının projesinin kendileri için umut olduğunu ifade eden Kuşakek, "Başvuruda bulunduk ve çok şükür kabul gördü. 40 koyunum yetkililer tarafından teslim edildi. Şimdi eşimle beraber hayvancılık yaparak iki çocuğumuzun ve evimizin geçimini sağlayacağız. Çok mutluyuz." diye konuştu.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal da proje kapsamında ilçede on aileye hibe desteği sağlandığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler