Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Ankara'da Rus Büyükelçisi'nin hedef alınması gösteriyor ki Türkiye, küresel aktörlerin cephe ülkesi konumuna taşınmak isteniyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Sosyal medya hesabı Twitter'da paylaşımda bulunan Uysal, Rus halkına başsağlığı dileklerini ve üzüntülerini ileterek, "Ankara'da Rus Büyükelçisi'nin hedef alınması gösteriyor ki Türkiye, küresel aktörlerin cephe ülkesi konumuna taşınmak isteniyor." ifadelerini kullandı.

        Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Genel Başkanı Hasan Kütük de Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a karşı gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, Rus halkına başsağlığı diledi.

        Saldırı nedeniyle Türk milletinin sağduyulu olması gerektiğini ifade eden Kütük, "Ülkemizde peş peşe yapılan terör saldırıları ve Rusya Büyükelçisine yapılan hain saldırının amacı birliğimize yöneliktir. Büyükelçiye yapılan saldırı ile Türkiye, kaosa sürüklenmek istenmektedir. Bu saldırılar nedeniyle Türk milletinin sağduyulu olması gerekmektedir." görüşünü paylaştı.

        Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın da "Rusya uçağının düşürülmesinden sonra ortaya çıkan gerilim yeni yeni düzelmeye başlamışken, böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olmasını manidar buluyoruz." ifadelerini kullandı.

        Taşkın, Karlov'a yönelik silahlı saldırının, Rusya ile Türkiye ilişkilerini bozmak için yapıldığını öne sürerek, saldırının çok yönlü incelenmesi ve arkasında bir örgütün olma ihtimalinin araştırılması gerektiğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler