Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini yansıtan Ulugöl, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buz tuttu.

        Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin "36. Tabiat Parkı" olan Ulugöl, çevresinin karla kaplanması ve yüzeyinin buz tutmuş haliyle fotoğraf karelerini süslüyor.

        Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin en önemli turistik alanı Ulugöl'ün, kış mevsimi itibarıyla farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

        Karla kaplanan yolları sürekli açık tuttuklarını ifade eden Mert, ziyaretçilerin gün içerisinde gezilerini yapmalarına imkan sunmak için çalıştıklarını dile getirdi.

        Mert, Ulugöl'ün dört mevsimde de görselliğiyle göze hitap ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Ulugölümüz kış mevsimi itibarıyla barınmaya çok uygun değil ama gölün ziyaret edilmesi için yolu ulaşıma açık tutuyoruz. Güzelliklerin gelen yerli ve yabancı turistler tarafından görülmesi için karlı yollar sürekli açılıyor. Orada kalmak isteyen yerli ve yabancı turistler de oluyor ama ahşap yapılar ısı yalıtımlı olmadığı için kalmak isteyenleri, akşamları merkezdeki otelimizde misafir ediyoruz."

        Hava sıcaklıklarının düşmesiyle gölün buzlandığını anlatan Mert, "Şu an itibarıyla yaklaşık 25 santimetrelik bir buz kütlesiyle Ulugölümüz buzlanmış durumda. Geceleri sıfırın altında 18 dereceyi bulan bu soğuklarda, mükemmel bir ortam karşımıza çıkıyor. Bu güzelliğin bir de kış mevsiminde görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz de belediye olarak gelen ziyaretçilerimize ev sahipliği yapıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler