Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da yapılan ameliyatla bir hastanın karnından 2 kilogramlık kitle çıkarıldı.

        Perşembe ilçesinde yaşayan ve karnında şişlik oluşan Fevzi Arslantürk (70), üç hafta önce Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

        Üroloji servisinde tedavi altına alınan Arslantürk'ün karnında kitle olduğu tespit edildi. Ameliyat edilmesine karar verilen hastanın karnındaki kitle, yaklaşık 7 saat süren operasyonla çıkarıldı.

        Hastanenin Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Benli, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın karnından çıkarılan 30 santimetre uzunluğundaki 2 kilogramlık kitlenin nadir görüldüğünü belirterek, "Bunu mesane tümörü olarak adlandırıyoruz. Yaklaşık 7 saat süren müdahaleyle kitleyi çıkarmayı başardık." dedi.

        Ameliyatın zor geçtiğini anlatan Benli, "Bu kitle, karın duvarını tamamen tutmuş durumdaydı. Operasyon sonrası karın duvarını da yeniden oluşturduk. Şu anda hastanın sağlık durumu gayet iyi. Hızlıca iyileşiyor." diye konuştu.

        Bu tür operasyonların artık Ordu'da da yapıldığının bilinmesini istediklerini kaydeden Benli, bölge halkına hizmet etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.

        Benli, çıkarılan kitleyi, incelenmek üzere patoloji birimine göndereceklerini bildirdi.

        Tedavisi süren Fevzi Arslantürk ise daha önce birçok hastaneye başvurduğunu ancak karnındaki şişliğin nedeninin bir türlü anlaşılamadığını söyledi.

        Arslantürk, "Hastalığıma bir süre çare bulunamadı. En son Ordu'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdum. Sağ olsun buradaki hocalarımız, bizimle çok iyi ilgilendi ve karnımdaki kitleyi tespit edip çıkardılar. Çok mutluyum. Kendimi daha hafif hissediyorum. Adeta 30 yaşındayım." ifadelerini kullandı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler