Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 86. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

        Atatürk Anıtı'nda, Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut ve Belediye Başkan Vekili Adem Sevim'in çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Vali Civelek ile beraberindekiler kortej eşliğinde Halk Eğitimi Merkezi'ne yürüdü.

        Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 yılında memleketin sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla Kırklareli'ne geldiğini söyledi.

        Mustafa Kemal Atatürk'ün 86 yıl önce Kırklareli'nde büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade eden Gider, 86 yıldır büyük bir coşkuyla Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

        Kırklareli halkının Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını kendisine görev edindiğini vurgulayan Gider, şöyle devam etti:

        "Kırklareli 86 yıl önce tarihinin en kalabalık, en coşkulu gününü yaşadı. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin vücut bulmuş haliyiz. Ne düşüncemizden, ne yüreğimizden sıyrılır bu sevgi. Kırklareli'de çağdaş medeniyetler seviyesini kendisine hedef edinmiş, Atatürk'ün ideallerini görev kabul etmiş insanlar yaşıyor. 86 yıl önce Kırklareli'nde ağırladığımız büyük misafirin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletine olan bağlılığımızla, aşkımızla ve Kırklarelili duruşumuzla selamlıyorum."

        Kırklarelili araştırmacı, yazar Nazif Karaçam da Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişi hakkında sunum yaptı.

        Törende, Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesinden iki öğrenci Vali Civelek'e Türk bayrağını takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler