Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Türkiye, Rusya ilişkilerine yönelik bir terör saldırısıdır." dedi.

        Ağbaba, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı'yı makamında ziyaretinde, Türkiye’de terör olaylarının son günlerde arttığını vurguladı.

        Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesiyle Türkiye ile Rusya’nın arasında uluslararası kriz oluşturulmak istendiğine işaret eden Ağbaba, Türkiye’nin yaşadığı son terör olaylarıyla Ortadoğu ülkesinden bir farkı kalmadığını belirtti.

        Ağbaba, Türkiye'nin bu durumu hak etmediğini aktararak, şöyle devam etti:

        "Dün akşam Ankara’da öldürülen Rusya Başkonsolosu Andrey Karlov’un için büyükelçiliğe baş sağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Türkiye, Rusya ilişkilerine yönelik bir terör saldırısıdır. Türkiye’nin başkentinde, meclise 150 metre uzaklıkta büyükelçiye suikast düzenlenmesi ve buna cesaret edinmesi de ülkenin geleceği hali gösteriyor. Bundan birkaç yıl önce bir büyükelçi Libya’da öldürülmüştü ondan sonra Türkiye’de öldürülüyor. Bu çok acı bir şey. Emeklerimiz için acı bir şey. Ödediğimiz bedeller için acı bir şey. Türkiye bunu hak etmiyor."

        İstanbul ve Kayseri’de de gerçekleştirilen terör saldırılarında bir çok polis, asker ve sivil vatandaşın şehit edildiğini anımsatan Ağbaba, "Bir gün İstanbul’un kalbinde, Beşiktaş’ın tam ortasında, İnönü Stadyumunun önünde bir canlı bomba patlıyor 44 kişi masum polisimiz ve sivil vatandaşımız şehit ediliyor. Tam bunun acısını yaşarken, Kayseri’de, yine silahsız, 20-22 yaşlarında 14 kişi masum ana kuzuları yine bir terör saldırısı sonrası şehit ediliyor. Bunların bir bedeli olmadı" ifadesini kullandı.

        Belediye Başkanı Hacı, ziyaretinden dolayı Ağbaba'ya plaket takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler