Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tanıklar dinlendi.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde geçen hafta pazartesi günü başlayan duruşmaya, 31'i tutuklu 66 sanık ve avukatları katıldı.

        Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından tanıkların ifadesini aldı.

        Tavas'ta Asya Eğitim Hizmetleri AŞ çatısı altında faaliyet gösteren Özel İmbat Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdu, Ümmühan Duman Pansiyonu, Asya Pansiyonunda kalan bazı öğrenciler tanık olarak dinlendi.

        Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdunda 2 yıl kalan tanıklardan P.Y, yurdun karşısındaki villada bir haftalık kamp düzenlendiğini dile getirerek, "Kitap okuma şenliğinde dini sohbetler yapılır, Fetullah Gülen'in kitapları okunurdu. Bilgisayardan videoları izletilirdi." dedi.

        - "Tweet atmamız yönünde bizi zorladılar"

        Üç yıl yurtta kaldığını ifade eden tanıklardan M.B, yurtta dini sohbetler yapıldığını, sohbetlerde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in videolarının izletildiğini belirterek, "Dershanelerin kapatılmasını protesto etmek için Twitter hesabı açıp tweet atmamız yönünde bizi zorladılar." diye konuştu.

        Tanıklardan V.S de, 3 yıl yurtta kaldığını, bazen evlere sohbetlere götürüldüklerini, haziran ayına kadar esnaflardan yurtlara gelenlerin olduğunu ifade etti. Yurtlarda öğrencilere dini sohbetler yapıldığını dile getiren V.S, "Sohbetlerde Fetullah Gülen'in kitapları okunurdu, videoları izletilirdi ama anlamazdım." dedi.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

        İddianamede, FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanması bulunuyor. Örgütün "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavas'lı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilen iddianamede, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

        Zanlılar hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler