Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Midyat Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi el sanatları sergisi açıldı.

        Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, sergi açılışında yaptığı konuşmada her engelsiz bireyin aslında birer engelli adayı olduğunu söyledi.

        Kaymakam Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hiç kimse engelli olmayı kendileri seçmedi. Onların bir kısmının belki maddi desteğe ihtiyacı var, ama büyük çoğunluğunun da manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu hissediyorum. Onların aile ferdinden biri engelli ama bizde aynı şekilde olabilirdik. Güzel şeyler yapmışlar ben tebrik ederim."

        Midyat Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Candemir ise engelliliğin nedenlerinin araştırıldığında büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenler olduğu söyledi.

        Konuşmalarında ardından, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan el sanatları kursuna katılan 13 yaş üstü 35 engellinin, kurs süresince yaptığı el emeği ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler