Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Erenler Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Sakarya İnsani Yardım Derneği tarafından temin edilen yardım malzemeleri, Halep'e ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.

        Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, belediye önünde yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun yıllardır iç savaşın olduğunu söyledi.

        İslam coğrafyasının tümünde bir yangın olduğunu dile getiren Öztürk, "Ayakta kalan tek ülke Türkiye. Türk halkı diğer milletlere benzemez. Bunu da en güzel 15 Temmuz'da gösterdi. Değerli halkımız ve hayırseverlerin katkıları ile bir un kampanyası yapmıştık. Bu gün itibari ile bu kampanyayı sonuçlandırıyoruz. Bundan sonraki süreçte başlattığımız kampanyada ise her türlü gıda ve giyim eşyaları ile battaniye gönderme çalışmalarını başlattık. Duyarlı olan ve destek olan halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Sakarya İHH ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın da Türk milletinin yaptığı yardımların sadece Suriye ile sınırlı olmadığını söyledi.

        Dünya'nın çeşitli ülkelerine Türk halkının yardımlarını bir şekilde ulaştırdıklarını ifade ederek, "Halep bir aydır işgal altında. Geçen hafta Halep'e Yol Açın konvoyu Türkiye'nin 81 ilinden hareket etti. İçeride 2 mahallede bizim tespitlerimize göre 90 bin civarında insan var. Sağlanan ateşkes ile 20 bin kişi tahliye edildi. Bu milletin içindeki yardımseverlik duygusu çok ciddi manada yoğun. Çalışmamıza destek olan tüm halkımıza il ve ilçe teşkilatlarımıza ve bu yolda emek sarf eden kardeşlerimizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

        Aydın, "Bugüne kadar Sakarya'dan halkımızın katkıları ile gönderdiğimiz tır sayısı yarın itibari ile 34 oluyor. Hedefimiz en kısa sürede 60'a tamamlamak. Hepinizden Allah razı olsun." dedi.

        Açıklamanın ardından 5 tır, yardım malzemelerini Halep'e ulaştırılmak üzere Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler