Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Havza ilçesine muhtarlar toplantısı yapıldı.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şikayet, talep ve önerilerini dinlemek amacıyla Havza'daki muhtarlarla belediyenin kültür merkezinde bir araya geldi.

        Vali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milleti için ikinci Kurtuluş Savaşı olduğunu ifade etti.

        Şahin, "19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim gibi 15 Temmuz'u da unutmayacağız. Asla da unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bugünlerde Türkiye zor bir süreçten geçiyor, bunları hep birlikte aşacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizim buradaki gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir." diye konuştu.

        Kış mevsimiyle il genelinde karla mücadeleye başladıklarını anımsatan Şahin, "Şehrimizin her noktasında çalışıyoruz ama bizim karla mücadelede önceliğimiz insan hayatı. Karla mücadeleyi keyif için değil, insan hayatı için yapıyoruz. Kar birkaç gün kalsın. Keyif için yol açtırmayın. Bu işler gerçekten çok maliyetli işler. Şimdi hava ambulanslarımız var. Her yerden hasta alabiliyoruz. Harcanan devletin parası. Büyük vebal alırsınız." ifadesini kullandı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin Türkiye'nin gördüğü en büyük ihanet olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu ülkeyi asla bölemeyecekler. Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan beri köylerde, şehirlerde, şehirleri birbirine bağlayan yollarda, ilçeler ve ilçeleri birbirine bağlayan yollarda konuşulan bir yol hikayesi gelip gidiyordu. Bu yol hikayesini önümüzdeki seçime kadar mutlaka bitirmeliyiz. Havza'da 81 mahallemizin 66'sında beton yol çalışması yaptık. Girmediğimiz diğer mahallelerimize 2017'de gireceğiz. Allah'a çok şükür büyük oranda hedeflerimizi gerçekleştirdik." dedi.

        Konuşmalarının ardından mahalle muhtarları, talep, istek ve önerilerini dile getirdi.

        Toplantıya, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, İlçe Jandarma Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler