Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta etkili olan kar, yaşamı etkiliyor.

        Gaziantep'te dün sabahtan bu yana aralıklarla etkisini artıran yoğun kar, hava ve kara ulaşımında aksamalara neden oldu.

        Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu ile Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki güzergahta ve bazı köy yollarında kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri, kapalı yollarda kar küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri ise hasarlı kazalara müdahale ediyor.

        Öte yandan yoğun kar yağışından ötürü Gaziantep Havalimanında dün geceden bu yana bazı uçak seferleri yapılamadı.

        -Adıyaman

        Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okulları ile taşıma merkezlerinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

        İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri ise ilçedeki ana ve ara caddelerde kür küreme çalışmaları yapıyor.

        Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, cadde ve ara sokaklarda biriken karları iş makineleriyle sabahın erken saatlerinden itibaren temizlemeye başladıklarını söyledi.

        Besni ilçesinde de 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

        - Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş'ta kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekipleri tarafından temizlenerek trafiğe açık hale getirilmeye çalışılıyor.

        Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda geceden beri soğuk havanın da etkisiyle kısmi buzlanmalar meydana geldi. Bu nedenle de ağır vasıta araçlar ile zincirsiz araçların hareket etmesine izin verilmiyor.

        - Kilis

        Kilis'te kar nedeniyle 105 köy yolu ulaşıma kapandı.

        İl Genel Meclis Başkanı Metin Karakuş, AA muhabirine yapığı açıklamada, dün yapılan çalışmanın ardından tüm yolların açıldığını ancak gece devam eden kar ve tipi nedeniyle Kilis-İslahiye ve Kilis-Hatay karayolunun yeniden kapandığını belirtti.

        Karakuş, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ifade ederek, "İl merkezinde ana arterler ile bağlantı yolları belediye ekiplerinin çalışması sonrası sürekli açık tutuluyor. 105 köy yolumuza ulaşım sağlanmıyor. Bunun yanında Kilis-İslahiye ve Kilis-Hatay Karayolu Gülbaba Tahta Köprü arasında bir tıkanıklık var. Kar kalınlığı zaman zaman 1 metreyi buluyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler