Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karapınar Temsilciliğinin hazırladığı 1 tır dolusu gıda, düzenlenen törenle Halep'e uğurlandı.

        Hayrat İnsani Yardım Vakfı Karapınar Temsilcisi Vehbi Aydınlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki mazlum halka daha önce de bir tır yardımda bulunduklarını söyledi.

        Suriye halkına sadece Türk milletinin yardımda bulunduğunu dile getiren Aydınlı, şunları kaydetti:

        "Müslüman coğrafyası bir zulüm altındadır. Müslümanlar olarak buna dur demek zorundayız. Karapınarlı vatandaşlar ve iş adamlarının katkıları ile 15 ton patates ve 12 ton un toplanmış ve Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zor şartları hepimiz düşünmeliyiz ve dayanışma örneği göstermeliyiz. Onlara yardım eli uzatmalıyız. Bu konuda duyarlı olan Karapınar halkına teşekkür ederim"

        Konuşmanın ardından tır dualarla yola çıkarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler