Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Babaeski Halk Eğitimi Merkezince Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yürütülen Babaeski Engelleri Aşıyor Projesi sürüyor.

        Proje kapsamında Halk Eğitimi Merkezi binasında özel eğitim gereksinimi olan kursiyerler için hazırlanan seramik fırınlama ve bekletme ünitesi ile resim atölyesi, düzenlenen törenle açıldı.

        Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, projeyle engellilerin hayata karşı bakış açısının değiştirileceğine inandığını ifade ederek, engelli bireylerin topluma kazandırılmasında projenin büyük katkısı olacağını belirtti.

        Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğine işaret eden Şahin, şunları söyledi:

        "Toplumun ön yargısı, bu bireylere bakış açısı sizleri eminim ki aileleri üzüyor. Toplum olarak ön yargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz bu okullara, işliklere devam ettiklerinde hem sosyalleşiyorlar hem de akademik anlamda okuyup yazabilecek durumda olanlar bunu geliştirebiliyorlar. Elinizde bulunan imkanlar çocuklarımız için büyük bir nimettir çünkü kimi şehirlerde böyle donanımlı okullar, işlikler kısıtlı sayıda ve öğrencilerimiz bunları kullanabilmek için sıra bekliyorlar. Ailelerle seslenmek istiyorum, özel çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katın. Devletimiz sağladığı imkanlarla hayatınızı kolaylaştırmaya çalışıyor."

        Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Vehbi Tiryakioğlu da projenin 88 bin 947 lira bütçe ile 12 ay süreceğini kaydetti.

        Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Sertgün, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Gümüşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Uzun'un da katıldığı törende konuşmaların ardından seramik fırınlama ve bekletme ünitesi ile resim atölyesinin açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler