Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan 21 yaşındaki komando er Adem Kamsız, taburcu edildikten sonra geldiği Samsun'daki babaevinde dinlendikten sonra vatani görevini tamamlamak üzere birliğine döneceği günü bekliyor.

        Kayseri'de 14 askerin şehit edildiği saldırıda hafif yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisinin ardından memleketi Terme ilçesindeki babaevine gelen Kamsız, yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaştı.

        Kamsız, olay günü moral bulmak ve ailesiyle görüşmek için her hafta olduğu gibi çarşı iznine çıktıklarını, ilk otobüsü kaçırdıktan sonra ikinci otobüse nizamiyenin içinde bindiklerini söyledi.

        Yanında en samimi arkadaşı olduğunu ifade eden Kamsız, arkadaşının otobüsün en arka koltuğa gittiğini, kendisinin de onun yanına oturduğunu belirtti.

        Nizamiyeden çıktıktan 5-6 kilometre sonra otobüsün ışıkta durduğunu dile getiren Kamsız, şöyle devam etti:

        "Bir asker inmek için düğmeye basmıştı. O inerken ben de ona bakıyordum. Birkaç adım atmadan bir araç gelip otobüsün yanında patlamış. Ne olduğunu anlamıyorsunuz bile. Arkadaşım camdan atladı. Ben de peşinden camdan çıktım. Ne olduğuna bir anlam veremedik. Arkadaşıma yardımcı oldum. Gözüne cam kırıkları gelmişti. Onu bir yere oturttuktan sonra yaralı arkadaşlarımıza yardım etmek için otobüse döndük. Ardından hastaneye gittik. Bende fazla bir şey yoktu."

        Hastanede bir gece kaldıktan sonra taburcu edildiğini aktaran Kamsız, 21 gün raporlu olduğunu, 5 aydır sürdürdüğü vatan görevine 7 Ocak'ta kaldığı yerden devam edeceğini anlattı.

        Baba Emrullah Kamsız da Kayseri'de terör saldırısı olduğunu duyduklarında oğlunu aradıklarını belirterek, "Panik yapmamamız için oğlum bize otobüste olmadığını, çarşıda gezdiğini söyledi. Daha sonra komutanlar aradığında otobüste olduğunu öğrendik." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler