Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay, Adana ve Mersin'in bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

        Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada, kaymakamlık kararlarıyla hava koşulları nedeniyle bazı okulların tatil edildiği belirtildi.

        Açıklamada, Arsuz ilçesi Kozaklı ve Kurtbağı mahallelerinde bugün, Payas ilçesinde ise bugün öğleden sonra okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ve ortaokulların hava muhalefeti nedeniyle tatil edildiği kaydedildi.

        İskenderun ilçesinde de Akarca, Çınarlı, Suçıkağı, Bekbele, Bitişik, Cırtıman, Fatih Sultan Mehmet, Sarıseki, Düğünyurdu, Denizciler, Azganlık Organize Sanayi Bölgesi İlkokul-Ortaokulu, Buluttepe Yayha Kemal Beyatlı İlkokulu, Şehit Yener Anadolu Lisesi, Alparslan Ortaokulu, Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulu, Kocatepe Anaokulu, Gültepe İlkokulu-Ortaokulu, Yunus Emre Ticaret ve Sanayi Odası ilkokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Sadık Altıncan Ortaokulu, Emel Akçay İlkokulu, İsmet İnönü Mahallesi Karapelit Adakent Atatük İlkokulu-Ortaokulu, Karapelit Ali Tekten İlkokulu-Ortaokulunda eğitime 2 gün ara verildiği duyuruldu.

        Adana'nın Pozantı ilçesinin tamamında, Aladağ'da taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, Karaisalı'da da bir okulda tam gün, Feke ilçesinde öğleden sonra okullarda eğitime ara verildi.

        Mersin'in Gülnar ve Mut ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

        Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışına bağlı olarak ilçede bulunan 18 ilkokul, 14 ortaokul ve 5 lise de eğitim gören öğrenciler için yarın okulların tatil edildiğini belirtti.

        Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da ilçe merkeziyle bağlı mahallelerde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitimin gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler