Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mehmethan, Kent Konseyi Engelliler ve Kadın Hakları Komisyonunun verdiği hasta yatağı ile rahat etti.

        Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mehmethan Özger, belediyenin kendine verdiği hasta yatağıyla artık daha rahat uyuyabilecek.

        Hacıkara Mahallesi'ndeki evlerinde Özger ailesini ziyaret eden Beypazarı Kent Konseyi Engelliler ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hamide Özalp, doğuştan konuşma ve yürüme engelli Mehmethan'a hasta yatağı hediye etti.

        Özalp, burada yaptığı konuşmada bugüne kadar ilçede yaşayan 23 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye hediye ettiklerini anımsatarak, "Bugün de hem yürüme hem de konuşmada engeli bulunan Mehmethan çocuğumuza karyolasıyla şişme yatağını evlerinde teslim ettik. Çok mutlu oldular." dedi.

        Engellileri tekerlekli sandalye ile buluşturmada desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür eden Özalp şöyle konuştu:

        "Bağışçıların sayesinde engellilerin, eli ve yürüyen ayağı olmaya çalışıyoruz. Engellilere tekerlekli sandalyelerini verdiğimizde gerek ailelerin gerek engellilerin sevinçleri gerçekten görülmeye değer. Konuşma engelli olan Mehmethan'ın gülümsemesi her şeyi anlatıyordu.

        Bunu sürekli tekrarlıyorum; 'Halen bu konuda çekingen davranan aileler var. Engelli yakını, engelli çocuğu olan aileler bizlere ulaşsınlar.' Gerekli yardımları yapmaya devam edeceğiz."

        Anne Gülay Özger de desteklerinden ötürü Başkan Özalp'a teşekkür ederek, "Allah sizlerden razı olsun. Daha öncesinde tekerlekli sandalye, şimdi de karyolasıyla şişme yatak getirdiniz. Çocuğumun sevinci gözlerinden okunuyordu. Tabii ki bizler de oldukça sevindik. Çok çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler