Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Doğa Okulları öğrencilerinin başlattığı "Bu Kış Beni Sen Giydir" projesiyle, 40 ilde ihtiyaç sahibi 6 bin 400 öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı.

        Doğa Okullarından yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim hayatını güç şartlarda sürdüren çocuklar için başlatılan "Bu Kış Beni Sen Giydir" projesi, öğrenci meclisleri tarafından hayata geçirildi.

        Proje çerçevesinde toplanan 18 bin 750 parça mont, pantolon, kazak ve bottan oluşan kışlık giysi paketleri, aralarında İstanbul, Tekirdağ, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Van, Zonguldak, Batman, Iğdır, Manisa, Mardin, Siirt, Gaziantep, Kütahya, Şanlıurfa'nın da yer aldığı 40 ildeki devlet okullarında okuyan 6 bin 400 öğrenciye ulaştırıldı.

        - "Yaşadığı topluma duyarlı bireyler yetiştiriyoruz"

        Açıklamada projeye ilişkin değerlendirmesine yer verilen Doğa Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, şunları kaydetti:

        "Eğitimin sadece müfredat derslerini en iyi şekilde öğretmekten geçmediğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu nedenle yaşadığı topluma, ülkesine ve insanına duyarlı bireyler yetiştirmeye de en az akademik başarı kadar önem veriyoruz. Öğrencilerimizi çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev almaları için destekliyor ve yönlendiriyoruz. Bunun ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz için çok önemli, geliştirici faaliyetler olduğuna inanıyoruz."

        Projeyi yürüten öğrencilerden Beyoğlu Kampüsü Öğrenci Meclisi Başkanı Salih Can Ateş de temel gereksinimlere ulaşmada zorluk çeken öğrencilerin bir nebze olsun sevinmesini, mutluluklarını paylaşmayı istediklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler