Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Dalaman ilçesinde dün gece sazlık alanda çıkan yangında 15 hektarlık alan zarar gördü.

        Kapıkargın Mahallesi Kocagöl'deki sazlık alanda dün henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, sabah saatlerinde kendiliğinden söndü. Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan alandaki yangında 15 hektarlık alan zarar gördü.

        Dalaman Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Süleyman Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocagöl'ün göçmen kuşların konaklama ve beslenme alanı olduğunu vurgulayarak, yangının avcılar tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia etti.

        Kapıkargın Mahallesi Muhtarı Sedat Orhan ise yangını fark eder etmez itfaiye ekiplerine haber verdiklerini söyledi. Alevlerin rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını anlatan Orhan, "Burası 1. derece koruma altında. Böyle olmasını istemezdik. Çıkış nedenini bilmiyoruz." dedi.

        Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler