Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, "Ülkemize ve ilimize göç etmek durumunda kalan insanların dili, dini, ırkı ne olursa olsun, onlara sahip çıkıp devletimizin, gönüllü kuruluşların ve hatta vatandaşlarımızın yardımlarını ve desteklerini misafir ettiğimiz göçmenlere aktarmaya çalışıyoruz." dedi.

        Vali Doğanay, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürü Gülşen Çınar ile kentte yaşayan Suriye, Estonya ve Tunus uyruklu 14 kişiyi, bugün makamında kabul etti.

        Ziyarette, İl Göç İdaresi Müdürü Çınar, çalışmaları hakkında Vali Doğanay'a bilgi vererek Artvin'deki göçmenler ve onlara yönelik faaliyetleri anlattı.

        Vali Doğanay, insanların memleketlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşarken oluşan birtakım sorunlardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak göçmenlere evlerini ve gönüllerini açtıklarını söyledi.

        Hiç kimsenin ülkesini terk etmek istemediğine işaret eden Vali Doğanay, "Ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar ve mağduriyetler bizleri de çok derinden üzüyor. Ülkemize ve ilimize göç etmek durumunda kalan insanların dili, dini, ırkı ne olursa olsun, onlara sahip çıkıp devletimizin, gönüllü kuruluşların ve hatta vatandaşlarımızın yardımlarını ve desteklerini misafir ettiğimiz göçmenlere aktarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

        Vali Doğanay, ziyarette, göçmen ailelerin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler