Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, belediye öncülüğünde toplanan 3 tır un bölgeye gönderildi.

        Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, belediye hizmet binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardım kampanyasına ilçe merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

        İlçe halkının talebi üzerine gıda yardımı kampanyası yapılmasına karar verdiklerini dile getiren Karabulut, şu değerlendirmede bulundu:

        "İHH aracılığıyla belediyemizin öncülüğünde başlattığımız kampanya kapsamında, 75 ton un yardımı yapıldı. Bu yardımları anaokulu öğrencileri, yüksekokul öğrencileri ve diğer okul öğrencileri harçlıklarından aralarında para toplayarak katkı yaptılar. Nişanlı bir kızımız nişanında takılan altınını bağışladı. Asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz aldıkları o azıcık maaşlarından katkıda bulundu. Geçimini kalorifer kazanını yakarak sağlayan kardeşimiz aldığı kazan yakma ücretini verdi. Cebinde 20 lira harçlık kalan bir dememizle parasının yarısını yardım için vererek bize duygusal anlar yaşattı."

        İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar da Altıntaş halkının duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

        Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla Halep'e uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler