Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kömür üretim sahalarının rödovans yoluyla işletilmesi, yatırım yapılması ve istihdam sağlanması amacıyla Maden Kanunu'nda düzenleme yapılacak olmasının bölge için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

        Çakır, AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun, TTK'nın kömür üretim sahalarına yönelik ilgili Maden Kanunu'nda düzenleme yapılacağına ilişkin açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

        TTK kömür üretim sahalarının rödovans yoluyla işletilmesi, yatırım yapılması ve istihdam sağlanması amacıyla yapılacak düzenlemeden dolayı Çaturoğlu'na teşekkür eden Çakır, "Kandilli Beldesi'nde bulunan Alacaağzı maden sahaları iki kez ihaleye çıkmış ancak teşvik kapsamında olmadığı gerekçesiyle ihaleye giren firma yer almamıştı. Buranın biran önce yeniden ihaleye çıkarılmasını bekliyor ve teşvik kapsamında olduğundan artık talep geleceğini de düşünüyoruz." dedi.

        Çakır, Ereğli-Devrek karayolunda çalışmaların devam ettiğini, Kırmacı Mahallesi'ne yapılacak butik hastane projesinin de yer tesliminin yapıldığını sözlerine ekledi.

        İlçe Danışma Meclisi toplantısına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler