Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arguvan ilçesinde lavanta bahçesi kuruyor.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tıp, kozmetik ve parfüm sektöründe yaygın olarak kullanılan ve büyük getirileri olan lavanta çiçeğinin Malatya'da üretilip, yetiştirileceği belirtildi.

        Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Arguvan Belediyesi'ne ait 42 dekarlık araziye, ilkbaharda lavanta fidanı dikmek için toprak altyapısını hazırladığı ve dikilecek olan fidanları Malatya'ya getirerek Arguvan Belediyesi'ne teslim ettiği kaydedildi.

        Malatya'da ilk baharda lavanta bahçesinin kurulmasının planlandığı ve bu kapsamda 42 dekarlık alana yaklaşık 3 bine yakın lavanta fidanın dikileceği ifade edildi.

        Arazi ve toprak yapısına bağlı olarak lavantanın çok sayıda çeşidinin olduğu belirtilen açıklamada, yüksek getirisi olan bu ürünü Malatya'da yetiştirerek, hem ekonomiye hem de tarıma katkı sağlamanın hedeflendiği belirtildi.

        Arguvan'da kurulacak lavanta bahçesinde hem tohum hem de ürün yetiştirileceği ve zamanla Malatya tarımına uygun çeşitlerin geliştirileceği kaydedildi.

        Öte yandan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 27 bini ilkbaharda, 646 bini de sonbaharda olmak üzere toplamda 673 bin lavanta fidanını çiftçilere ücretsiz olarak dağıttığı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler