Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Çocuğunuzun en önemli zenginliği öz güvenidir. Kendi istediği gibi doğru değerler üzerinde yetişmelidir. Ne yazık ki bu konuda kültürel bir yanlışlık var ve bedelini toplum olarak görüyoruz.'' dedi.

        Bakan Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.

        Başarı ve mutluluk için öz değer, öz saygı ve öz güvenin çok önemli olduğunu anlatan Müezzinoğlu, üç kavramın insana sıkıntılarını aşmayı ve başarının hazını yaşamayı öğreteceğini vurguladı.

        Çocukların bazı kültürel kalıplar içinde sıkışarak, kendi zenginliklerini ortaya çıkartamadığını belirten Müezzinoğlu, "Anne - baba, çocuk 'benim istediğim' gibi, öğretmen öğrenci 'benim istediğim' gibi, devlette vatandaşlarım 'benim istediğim gibi olsun' diyor. Çocukların o kalıpların içinde farklı üretkenliklerini, akıl terlerini ve farklı zenginliklerini sunabilecekleri alanın önünü kesmiş oluyoruz.'' ifadesini kullandı.

        Anne babalara da çocuklarını yetiştirme konusunda tavsiyelerde bulunan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        ''Onu ben doğurdum, onu ben okuttum ne konuşacağına, ne okuyacağına, ne giyineceğine karar vermek gibi yanlışlar yapıyorlar. Bunu özellikle veliler yapıyor. Halbuki bu çocuğun kendi kimliği var, kendi kişiliği oluşacak. Çocuğunuzun en önemli zenginliği öz güvenidir. Kendi istediği gibi doğru değerler üzerinde yetişmelidir. Ne yazık ki bu konuda kültürel bir yanlışlık var ve bedelini toplum olarak görüyoruz."

        Başarmak için önce inanmanın gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, gönlü ve yüreği olanların, akıllarını çalıştırarak aşamayacağı hiçbir zorluk olmadığını bildirdi.

        Öz güveni yetersiz olan öğrencilerin başarılı olamayacağına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

        "Gönlünüz varsa, yüreğiniz varsa, yüreğinizle aklınızı birleştirerek hayatta aşamayacağınız hiçbir zorluk yoktur. Ama yüreğinizi zayıf kılan, aklınızı ve düşüncenizi engelleyen, yalnız kalıplara dayalı bir yapıyla öz güveniniz yetersiz olursa işte o zaman sıkıntı başlar. Yürek varsa kürek vardır, yürek yoksa kürekte yoktur. Eğer yürekliyseniz hayatta tutacağınız çok ciddi kürek sapları vardır. Harman dağıtır gibi dağıtırsınız ama yüreğiniz yoksa hep beklersiniz. Hep başlarından beklersiniz.''

        Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Trakya Üniversitesindeki Kariyer Merkezinin açılışını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler