Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Doğankent ilçesindeki derelerde ıslah çalışmaları yapılacak.

        Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin yoğun yağış alan, topografik olarak eğimli arazi yapısına sahip olduğunu söyledi.

        Geçmiş yıllarda ilçenin sel ve heyelan nedeniyle doğal afete maruz kaldığını, bu nedenle mal ve can kayıpları yaşadığını anımsatan Tekin, şunları kaydetti:

        "Bunun bilincinde olarak göreve geldiğimiz günden bu yana dere yataklarının su ve rusubat kontrolü kapsamında riskleri, sorunları belirleyip özellikle DSİ nezdinde ciddi girişimlerde ve çalışmalarda bulunduk. Bu kapsamda Kavraz, Küstük, Çöcen, Kuzan ve Harşıt dereleri ile kuru dere yatakları üzerinde tesib bendi, köprü, menfez, duvar ve çevre düzenlemelerinden oluşacak bir dizi çalışma başlatılabilmesi için DSİ yetkilileriyle incelemelerimizi tamamladık. DSİ bu alanlardaki çalışmalara 2017 yılının ilk aylarında başlayacak."

        Tekin, çalışmalar tamamlandığında ilçenin sel, taşkın ve heyelan tehlikesi açısından çok daha sorunsuz bir yer haline geleceğini belirtti.

        Öte yandan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü 226. Giresun Şube Şefi Ogün Şükrü Turan ve DSİ personelleri dere yataklarında incelemelerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler