Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi tarafından, güreşçilerin antrenman yapmalarını sağlamak amacıyla, 400 metrekare spor salonu inşasına başladı.

        Çeşitli boy ve kategorilerde yağlı güreş yapan sporcuların daha iyi şartlarda güreşlere hazırlanmalarını sağlamak amacıyla içerisinde iki minderin yer aldığı güreş salonu yapımına başlandı.

        Güreş salonu yapımını, Kumluca Belediyesi güreşçileriyle inceleyen Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması planlanan güreş salonunda, pehlivanların yeni sezona burada hazırlanması hedefleniyor.

        Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Kumluca ve yöresinde ata sporu yağlı güreşe hem sporcu hem de seyirci anlamında büyük bir ilgi olduğunu, kendilerinin de bu ilgiye kayıtsız kalmayarak pehlivanlara her zaman ellerinden gelen desteği sağladıklarını söyledi.

        Kumluca Belediyesi çatısı altında çeşitli boy ve kategorilerde 200 civarında güreşçinin mücadele ettiğini ifade eden Çetinkaya, "Güreşçilerimizin antrenmanları için mevcut salonumuz yetersiz kalıyordu. Güreşçilerimiz için güreş antrenman salonu yapalım düşüncesiyle, 400 metrekarelik salon yapıyoruz. Büyük bölümü tamamlandı, inşallah önümüzdeki ay tamamlanacak." dedi.

        Güreşçilerin yaz sezonunda açıkta ve güreşlerde antrenmanlarını yaptıklarını, kış ise salonda yapmalarının kendilerine avantaj sağlayacağını belirten Çetinkaya, güreş sezonunda Kumluca Belediyesi güreşçilerinden büyük başarılar beklediklerini bildirdi.

        Kumluca Belediyesi güreşçisi ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna da salonun özellikle yeni yetişen güreşçiler için çok güzel olacağını ifade etti.

        Güreşçi sayısının çoğalmasıyla antrenmanlarda sıkıntı yaşadıklarını belirten Tuna, "200 civarında güreşçimiz var. Antrenman salonumuz yetersizdi. Başkanımızla görüşerek burayı yaptırdık. Çift minder, değişik çalışma aletleri, rahat bir çalışma ortamında inşallah güreşlere daha güzel şekilde hazırlanacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler