Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97'nci yıldönümü, Gölbaşı ilçesinde törenle kutlandı.

        Gölbaşı Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Törende Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ile Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay anıta çelenk koydu.

        Duruay, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan sonra 27 Aralık 1919'da Gölbaşı'nda Beynam köyünde konaklamıştır. Seğmen Alayı, Mustafa Kemal'i Dikmen'de karşılamıştır. Gün, kızılca günüdür. Bir milletin bağımsızlığını haykırışının günüdür." dedi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine işaret eden Fatih Duruay, "Ankara, tarihte olduğu gibi 15 Temmuz'da da mücadeleci kimliğini göstermiştir." diye konuştu.

        Tören, konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler