Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Edirne ve Tekirdağ'da ise soğuk hava etkili oluyor.

        Gece etkisini artıran kar, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolu ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde etkili oldu. Kar kent merkezinde etkili olmadı.

        Kar kalınlığı Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında 10, Kofçaz ilçesinde 15, Demirköy'ün Mahyatepe mevkisinde ise 30 santimetreye ulaştı.

        -Ulaşımda aksama var

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle 20 köy yolunun ulaşıma kapandığı söyledi.

        Ekiplerin yol açma çalışmalarını güçlükle yürüttüğünü ifade eden Eser, merkeze bağlı 6, Demirköy ilçesinde 12, Kofçaz ilçesinde ise 2 köy yolunun kapalı olduğunu belirtti.

        - Taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

        Demirköy ilçesinde ise yoğun kar yağışı dolayısıyla taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime ara verildiğini söyledi. Bazı köy yollarının kapalı olduğunu anımsatan Ak, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla köylerden ilçe merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün süreyle ara verildiğini aktardı.

        -Soğuk hava etkili

        Hava sıcaklıklarının sıfıra yakın ölçülen Edirne ve Tekirdağ'da ise soğuk hava etkili oluyor.

        Her iki kentte de kar yağışı bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler