Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle 24 köye ulaşım sağlanamıyor, Demirköy ilçesinde eğitime ara verildi. Edirne ve Tekirdağ'da ise soğuk hava etkili oluyor.

        Kırklareli'nin Kofçaz, Vize ve Demirköy ilçelerinde yoğun kar yağışı ve zaman zaman yaşanan tipi nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar kalınlığı Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 40, Kofçaz ilçesinde 15, Vize ilçesinde 10 santimetreye ulaştı.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gündür süren kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 24 köy yolunun ulaşıma açılması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Eser, merkeze bağlı 2, Demirköy ilçesinde 12, Vize ilçesinde de 10 köy yolunun kapalı olduğunu ifade etti.

        Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda trafikte aksama meydana gelmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

        - Eğitime ara verildi

        Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime ara verildiğini söyledi.

        İlçedeki birçok köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu hatırlatan Ak, dün de taşımalı eğitime ara verdiklerini anımsattı.

        Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının yarına kadar etkili olmasının öngörüldüğü bildirildi.

        -Soğuk hava etkili

        Edirne ve Tekirdağ'da soğuk hava etkili oluyor. Her iki ilde hava sıcaklıkları sıfır derece yakın ölçüldü.

        Marmara Denizi'nde dün başlayan ve hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle seyre devam edemeyerek Şarköy açıklarına demirleyen 29 şilep ve tankere, bugün 10 gemi daha eklendi.

        Hava koşullarının iyileşmesi için dünden bu yana Şarköy sahilinde demirli bekleyen gemiler, geceyi tüm ışıklarını yakarak geçirmek zorunda kaldı.

        Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünün ve meteoroloji yetkililerinin uyarılarını dikkate alan gemi kaptanları, bugün de rotalarına çıkmayacak.

        Bu arada, etkili poyraz sebebiyle balıkçılar da tekneleriyle Şarköy'deki Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Meteoroloji tarafından fırtınanın gün boyu devam edeceği ve denize çıkacakların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler