Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale'de kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

        Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Karesi'de 43, Savaştepe'de 39, Dursunbey'de 35, Balya'da 33, Susurluk'ta 31, Sındırgı'da 21, Gönen'de 17, Manyas'ta 13, Altıeylül'de 4 ve İvrindi'de 4 olmak üzere, toplam 240 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı.

        Elektrik verilemeyen 36 mahallede ise sorunun giderilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.

        Bu arada, Balıkesir-Susurluk karayolunda mahsur kalan ve biri donmak üzere olan üç vatandaş, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

        Balıkesir'i diğer illere bağlayan karayollarında ise herhangi bir aksama yaşanmıyor.

        - Bilecik

        Bilecik'te ise bir süre önce kar nedeniyle kapanan 160 köy yolundan 135'i yeniden ulaşıma açıldı. Ekipler, ilçelerden Bozüyük'te 11, Gölpazarı'nda 11 ve Pazaryeri'nde 3 olmak üzere 25 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

        - Bursa

        Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, 132 araç ve 320 personelle sürdürdüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında, dün gece kapanan 152 mahalle yoluna müdahale etti.

        Büyükorhan'da 7, Gemlik'te 8, Gürsu'da 2, Harmancık'ta 5, İnegöl'de 17, İznik'te 5, Karacabey'de 7, Keles'te 18, Kestel'de 9, Mudanya'da 6, Mustafakemalpaşa'da 16, Nilüfer'de 10, Orhaneli'de 25, Osmangazi'de 4 ve Yenişehir'de 13 kırsal mahallenin yolu yeniden trafiğe açıldı.

        İl genelinde kar nedeniyle ulaşıma kapalı yol bulunmuyor.

        - Çanakkale

        Çanakkale'de ise dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kent beyaza büründü.

        Ekipler, il genelinde, kar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığı bölgelere müdahale etti. Sürücüler ise olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler