Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - 38. Dakar Rallisi'nin 3. etabını, otomobil kategorisinde Fransız Stephane Peterhansel, motosiklet sınıfında İspanyol Joan Barreda kazandı.

        Paraguay, Bolivya ve Arjantin'in ortak düzenlediği 2017 Dakar Rallisi'nin 3. etabı, Arjantin'in San Miguel de Tucuman ile San Salvador de Jujuy kentleri arasındaki 364 kilometrelik parkurda yapıldı.

        Otomobil sınıfında birinciliği, 4 saat 18 dakika 17 saniyelik derecesiyle Peugeot Total takımından Stephane Peterhansel elde etti. Geçen yıl da dahil 6 şampiyonluğu bulunan Fransız pilotun, 1:54 dakika arkasındaki Carlos Sainz ikinci, 3:08 dakika gerisindeki Sebastien Loeb ise üçüncü oldu.

        Dünya Ralli Şampiyonası'nı (WRC) 9 kez kazanan Loeb, bu sonuçla Sainz'ın 42 saniye önünde genel klasman liderliğini korudu.

        Etap öncesi yedinci sıradaki Peterhansel de üçüncülüğe tırmandı, ikinci sıradaki Naser el-Attiyah ise yaşadığı sorunlar nedeniyle zirveden çok uzaklaştı.

        - Motosiklette yeni lider Barreda

        Motosiklet kategorisinde ilk sırayı, 4 saat 23 dakika 41 saniyelik zamanıyla Monster Energy Honda takımından Joan Barreda aldı.

        İspanyol sürücüyü, 12:29 dakika geriden Sam Sunderland, 15:30 dakika geriden de Pierre Alexandre Renet izledi.

        Barreda böylece en yakın rakibinin 10:20 dakika önünde genel klasman liderliğine yükseldi.

        Kazandığı 2. etap sonrası liderliği ele geçiren son şampiyon Toby Price, etabı dokuzuncu sırada bitirdi ve genel klasmanda, liderin 16:19 dakika gerisine düştü.

        Dakar Rallisi'nin 4. etabı, Arjantin'in San Salvador de Jujuy ile Bolivya'nın Tupiza kentleri arasındaki 416 kilometrelik parkurda düzenlenecek. 12 etap sürecek Dakar Rallisi, 14 Ocak'ta Arjantin’in başkenti Buenos Aires'te son bulacak.

        - Genel klasman

        Dakar Rallisi'nin 3. etabı sonunda, otomobil ve motosiklet kategorilerinde genel klasmanın ilk 3 sırası şöyle:

        Otomobil

        Sürücü Ülke Araç Süre
        1 Sebastien Loeb Fransa Peugeot 6:54:56 saat
        2 Carlos Sainz İspanya Peugeot +42 saniye
        3 Stephane Peterhansel Fransa Peugeot +4:18 dakika

        Motosiklet

        Sürücü Ülke Araç Süre
        1 Joan Barreda İspanya Honda 7:36:30 saat
        2 Sam Sunderland Büyük Britanya KTM +10:20 dakika
        3 Paulo Gonçalves Portekiz Honda +13:42 dakika

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler