Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da suyun debisinin aşırı yağışlarla artması nedeniyle derede mahsur kalan iki kadın, yaklaşık 6 saat sonra UMKE ekiplerince kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Kozan ilçesi Çulluuşağı Mahallesi'nde oturan Hatice Yılmaz (69) ve Hüsne Canbolat (61), evlerinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ahırlarındaki hayvanlarını kontrol etmeye gitti.

        Ahırdaki hayvanları kontrol ettikten sonra evine dönmeye çalışan Yılmaz ve Canbolat, aşırı yağış nedeniyle suları yükselen dere üzerinden geçemeyerek güvenlik güçlerinden yardım istedi.

        Kadınların yardım talebi üzerine, olay yerine bölge jandarma ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan İtfaiye ekibi sevk edildi.

        İtfaiye ekibinin kadınları bulundukları yerden kurtaramayınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) destek istendi.

        Bölgeye giden UMKE görevlileri uzun uğraşlar sonucu iki kadını 6 saatlik beklemenin ardından mahsur kaldıkları yerden kurtardı.

        Rahatsızlık geçiren Yılmaz, bölgede bekletilen ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler