Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Başbakan Binali Yıldırım'a Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        KDK'dan, dün gerçekleşen Başbakan Yıldırım'ın Malkoç'u kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.

        Açıklamaya göre Malkoç, kurumun faaliyetlerine ilişkin Başbakan Yıldırım'a bilgi verdi.

        Kabulde Malkoç, vatandaşların hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, idarenin hizmet standardını yükseltmek, iyi yönetimin oluşmasında idareye yol göstermek, kamuda şeffaflığı sağlamak ve bürokratik oligarşi ile mücadele için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

        Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra diğer ülke vatandaşlarının, tüm gerçek ve tüzel kişilerin de kuruma başvuruda bulunabildiğini bildiren Malkoç, müracaatlarda herhangi bir ücret alınmadığını vurguladı.

        Kuruma bugüne kadar 24 bin 851 başvuru yapıldığına işaret eden Malkoç, devletle vatandaş arasında köprü olacaklarını ifade etti.

        Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2 Mart'ta "Uluslararası Göç ve Mülteci Sempozyumu" düzenleyeceklerini belirterek, sempozyuma 140 ülkenin ombudsmanlarını davet edeceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler