Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdundaki yangınla ilgili tutuklu bulunan 7 kişiden 4'ü tahliye edilmesi̇ne i̇ti̇razda bulunacaklarını bi̇ldi̇rdi̇.

        Küçük, yazılı açıklamasında, Aladağ İlçesi’nde 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili tutuklanan dernek yöneticisi 4 kişinin tahliye edilmesinin canlarını ve yüreklerini bir kez daha yaktığını belirtti.

        Yaşanan bu kadar vahim ve üzücü olay karşısında verilen bu tahliye kararlarının vicdanları bir kez daha kanattığını ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

        "Henüz olay tazeliğini korurken, iddianamesi bile hazırlanmamış ve dava açılmamışken; sorumluluk sahibi olanların en ağır bir şekilde ceza alacaklarını umutla beklerken bu kararın alınmış olması adalet duygusunu bir kez daha zedelemiştir. Kararın Pazar günü alınmış olması da ayrıca manidardır. Adana Barosu olarak Çocuk Hakları Komisyonumuz konuyu yakından takip etmektedir. Karara itiraz ederek, tahliye edilenlerin tutukluluk halinin devamını isteyeceğiz."

        - Olayın geçmişi

        Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

        Yangınla ilgili yurt müdürü Cumali G, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail U, dernek üyeleri Ramazan K, Ramazan D, Mustafa Ö, Mahir K. ve yurt görevlisi Mahmut D. tutuklanmış, Ramazan D, Ramazan K, Mustafa Ö. ve Mahir K'nın avukatları, müvekkilleri için tahliye talebinde bulunmuş, talebin değerlendirilmesinin ardından 4 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Diğer 3 zanlının tutukluluk halleri ise devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler