Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NAİROBİ (AA) - Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, 1,3 milyon Kenyalıyı etkileyen kuraklıkla mücadele için ülkede kurak ya da yarı kurak bölgelerdeki okullara, öğrencilerden yemek ücreti alınmaması talimatı vererek bunun yerine hükümetin gıda yardımı yapacağını belirtti.

        Kuraklığın hakim olduğu bölgelere gıda taşıyan tırları uğurlayan Kenyatta, Samburu köyünde yaptığı konuşmada, kuraklıkla mücadele için geçen yıl ayrılan 49 milyon dolarlık bütçenin 53 milyon dolara çıkarıldığını açıkladı.

        Kenya'nın kuzeyinde ve bazı sahil bölgelerinde uygulamaya konulan okul programının, kuraklığın etkilerini hafifletmeye yardımcı olacağını belirten Kenyatta, "Hükümet, okullara gıda maddesi tedarik edecek ve böylece okullar öğrencilerden yemek ücreti almayacak." dedi.

        Bu programla velilerin yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

        Kenyatta, binlerce çiftlik hayvanının kuraklıktan telef olduğu ülkede, hükümetin, açlıkla mücadele için göçebe çobanlardan besi hayvanı alacağını da ifade etti.

        Kenya hükümeti, ülkede bugüne kadar 1,3 milyondan fazla kişiyi aç bırakan kuraklığın daha da arttığını belirtiyor.

        Kenya'nın başkent Nairobi dahil pek çok bölgede hanelere haftada yalnızca iki gün su veriliyor.

        Nairobi Su ve Kanalizasyon Şirketi kısa bir süre önce su tasarrufu amacıyla tüm oto yıkama işletmelerini yasaklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler