Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2016'da 6 bin 100 ton ihracatla bir rekor kırıldığını, gelecek yıllarda Marmarabirlik'in ihracatını 30 milyon dolarlara taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

        Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılı yurt dışı bayi toplantısını Almanya'da gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurum olarak 2016'da 6 bin 100 ton ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Asa, "Yönümüzü ihracata çevirdik ve 2017 yılını Marmarabirlik için 'ihracat yılı' ilan ettik. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Marmarabirlik'in ihracatını 30 milyon dolarlara taşıyarak, 32 bin ortağımıza ve ülkemize daha fazla kazanç sağlamak." ifadelerini kullandı.

        Avrupa'da tekli bayilik sisteminin 2010 sonunda kaldırılmasıyla her geçen yıl satış ivmesinin arttığını vurgulayan Asa, şunları kaydetti:

        "Çoklu bayilik sitemine geçilmesinin ardından yurt dışı satışlarımız 2010'dan önceki 5 yıllık ortalamaya göre, 4 bin tonlardan 6 bin tonlara çıkmış ve yüzde 50'lik bir artış yaşanmıştı. 2010'dan bu yana yapılan planlı çalışmalar neticesinde, Marmarabirlik'e yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da huzur ve istikrar gelmiş, istikrar da başarıyı getirmiştir. Ülke ekonomisine fayda sağlamak ve bu amaçla ihracatı artırmak, tüm firmalar için büyük bir sorumluluktur. Türkiye'de yerli üretim yapan bir firma olarak üzerimize düşeni yerine getirmek için daha çok çalışıp üreteceğiz. Bizim için ihracat yılı olan 2017'de planlamalarımızı yapabilmek için her sene yıl ortasında gerçekleştirdiğimiz yurt dışı bayi toplantısını ocak ayında düzenledik. İhracatın çok önemli olduğu bugünlerde hedefimiz, önümüzdeki yıllarda Marmarabirlik'in ihracatını 30 milyon dolarlara taşıyarak, 32 bin ortağımıza ve ülkemize daha fazla kazanç sağlamaktır. Ortaklarımızın alın terini kazanca dönüştürürken, ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlayarak, çarkları hep birlikte döndüreceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler