Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, karın erimesi ve son yağışlarla Sapanca Gölü'nün su seviyesinin 31,96 metreye ulaştığını bildirdi.

        Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Sapanca Gölü havzasında bu yıl çok güzel kar yağdığını, havzaya düşen karın gölün su kalitesi ve seviyesi açısından önemli bir katkısının olduğunu vurguladı.

        Karın erimesi ve son yağışlarla gölün su seviyesinin hızla yükseldiğini belirten Keleş, "Su seviyesi şu anda 31,96 metreye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde gölde su dengesinin kontrol edilmesi ve su döngüsünün sağlanması için Çark Deresi kapaklarını açtık. Sapanca Gölü'nün su seviyesindeki yükselme ile debisi artan Çark Deresi, eski günlerindeki gibi heyecanla akıyor." ifadesini kullandı.

        Keleş, göldeki seviyenin yükselmesinin göl suyunun yenilenmesi anlamına geldiğine işaret ederek, "Gölün gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Su seviyesi şu anda yükselme eğiliminde, yeni yağışlarla bu devam ediyor. Maksimum seviyeye çok yakınız. Suyumuzun dereye tahliyesini gerçekleştirdik. Bir yandan dünyanın en içilebilir suyuna sahip gölümüzü koruyor, diğer yandan alternatif su kaynakları için yeni projeler geliştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Kentte aralık sonunda etkili olan yağışlar sonucu Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi bir günde 18 santimetre yükselmiş, bu, son 10 yılın en büyük artışı olarak kayıtlara geçmişti. Son yağışlarla gölün 32,20 metre olan maksimum su seviyesine ulaşmasına 24 santimetre kaldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler