Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat, "Başka devletlerin dizginleri altında yaşamaktansa şehit olmayı şeref bilen bir gençliğiz. Güçlü, inançlı ve kararlı bir şekilde yolumuza devam etmek için cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' diyoruz." dedi.

        Polat, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği ve referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        "Millet Devlet Oluyor, Gençlik Başkanlık İstiyor" sloganıyla referandumda "Evet" oyu kullanacaklarını aktaran Polat, teşkilat olarak cumhurbaşkanlığı sistemine destek vereceklerini ifade etti.

        Polat, anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e düşürülmesinin büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak "Başka devletlerin dizginleri altında yaşamaktansa şehit olmayı şeref bilen bir gençliğiz. Güçlü, inançlı ve kararlı bir şekilde yolumuza devam etmek için cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' diyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        Türkiye Gençlik Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri desteğin süreceğini belirten Polat, şunları kaydetti:

        "Gençlik Teşkilatı olarak bizler, 15 Temmuz'da battaniyelerini üzerine çekip olan biteni görmeyen bir gençlik olmadık. Başkomutanımızın emriyle bağımsızlık ve demokrasi için tankların, topların, uçakların ve mermilerin üstüne korkmadan yürüdüğümüz günkü inanç ve azimle cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' diyoruz. Uğruna binlerce şehit verdiğimiz bu mübarek topraklarımızın idaresini hakkaniyetle yönetecek Başkomutanımız için boynumuz kıldan incedir. Bizler evlatlarımızın esaret altında yaşamaması ve inancımız gereği şehit olmaya koşarak gidenlerdeniz. Artık aylık planlarla değil, yüzyıllık planlarla varolmak için cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' diyoruz. Kendi yeraltı kaynaklarımızı kendimiz çıkarmak, kendi söküğümüzü kendimiz dikmek için cumhurbaşkanlığı sistemine 'Evet' diyoruz. Albayrak uğruna şehit olmuş atalarımıza layık olmak istiyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler