Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Manisa Celal Bayar Üniversitesi örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınanıp adliye çıkartılan şüphelilerden 11'i tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, örgütün üniversite yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Manisa, İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum'da eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 24 kişiden 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 20 zanlıdan eski Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet V. ile aralarında araştırma görevlileri ve teknisyenlerin de bulunduğu Ümit K, Ali T, Bülent K, Güngör A, Kazım Furkan G, Mehmet K, Muhammed Ziya K, Necdet B, Serkan B. ve Ünsal A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Diğer 9 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Tanık, müşteki ve itirafçı beyanları doğrultusunda şüphelilerin FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirtilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler