Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdundaki yangınla ilgili tutuklu bulunan 7 kişiden 4'ünün tahliye edilmesi̇ne i̇ti̇razda bulunduklarını bildirdi.

        Küçük, yazılı açıklamasında, Aladağ'da 28 Kasım 2016'da meydana gelen 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili tutuklanan 4 dernek yöneticisinin tahliye edilmesine itiraz ettiklerini belirtti.

        Veli Küçük, Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü avukat Nezat Elçi'nin, komisyon üyesi avukat Cemre Topal ve Sosyal Haklar Derneği üyesi avukat Ömer Gökhan Çelik ile birlikte ilçeye giderek, mağdur aileler adına Aladağ Sulh Ceza Hakimliğine yurt yöneticilerinin tahliyelerine itiraz dilekçesini sunup, tekrar tutuklanmalarını talep ettiğini kaydetti.

        Küçük, konuya derhal müdahil olduklarını ve gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Aladağ'daki yangın faciasının izleri hala sıcaklığını korurken, tahliye kararına kayıtsız kalmamız asla düşünülemezdi. Biz verilen tahliye kararlarına itiraz ettik, yasal süreci sonuna kadar takip ederek, sorumluların cezalandırılması için sonuna kadar olayın takipçisi olacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler