Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Çeşitli dernekler tarafından temin edilen 12 tır kışlık yardım malzemesi Suriye'deki Türkmendağı ve İdlib kırsalına gönderildi.

        Türkiye'nin çeşitli illerinden gönderilen yardım tırları, Suriye sınırındaki Yayladağı ilçesine geldi.

        Güveççi Mahallesi sınırında insani yardımlar için açılan noktaya indirilen malzemeler, sınırın diğer tarafında bekleyen araçlara yüklenerek Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

        Sahil bölgesi yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde gönderilen yardımlardan oldukça memnun olduklarını kaydetti.

        Türk halkının 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da zor günlerinde yanlarında olduğunu anlatan Kömürcü, "Türk Kızılayı, Rida Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Yardımeli Derneği ve Eskişehir Günışığı Derneği tarafından gönderilen yardımların içerisinde kömür, odun, soba, battaniye, kıyafet, yatak ile kuru gıda ve un bulunuyor. Bunları Türkmendağı bölgesiyle sınır hattında kurulan çadırlara ve İdlib kırsalındaki köylere gönderdik." dedi.

        Yayladağı sınırında, sadece çadırlarda yaşayanların sayısının 40 bine yaklaştığını vurgulayan Kömürcü, bölgeye yönelik yardımların devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler