Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Nizip ve Karkamış ilçelerinde geçici barınma ve eğitim merkezlerinde görevli Suriyeli öğretmenler, hizmet içi eğitime alındı.

        Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce Nizip ve Karkamış'taki geçici barınma ve eğitim merkezlerinde görevli Suriyeli öğretmenlere yönelik, ikincisi düzenlenen programa 700 kişi katıldı.

        Nizip'teki Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesinde 20 sınıfta verilen 11 günlük hizmet içi eğitimde, meslek kavramı ve öğretmenlik, meslek etiği, davranışların etik açısından yargılanması, profesyonellik, hizmette sorumluluk, adalet ve eşitlik hatırlama ile ders çalışma stratejileri, problem çözme ve bilgiyi ilişkilendirme gibi konular anlatılıyor.

        Programla, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin öğrenim gören çocuklarına daha iyi eğitim verilmesi amaçlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler