Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada merkeze bağlı Elçiler, Gümüşali, Üçsırt köyleri ile Yeşilyurt Mahallesi'nde 6 kişinin sosyal paylaşım siteleri üzerinden terör örgütü PKK'yı överek örgüt propagandası yaptığının tespit edildiği belirtildi.

        Şüphelilerin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "6 kişinin PKK/KCK terör örgütünün kamplarına gittikleri, Muş'ta örgütü propagandası yapmak üzere görevlendirildikleri, PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri, sosyal paylaşım sitesi üzerinden PKK/KCK terör örgütünü övdükleri ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edilmiştir. Söz konusu şahıslar gözaltına alınmış ve adli işlemleri devam etmektedir."

        Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan aranan bir kişinin Malazgirt ilçesine bağlı Tatlıca köyünde gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler