Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, evli ve 2 çocuk annesi işitme engelli Hacer Çetindağ'ın öldürülmesine ilişkin davada cinayet zanlısının yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, işitme engelli tutuklu sanık Erdal Kaya ile maktulün kayınvalidesi Fatma Çetindağ ile ağabeyi Cemalettin Deniz, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

        Tanık olarak dinlenen Erdal Kaya’nın annesi Gülsüm T, oğlu ile Hacer Çetindağ’ın ilişkisi olduğunu oğlundan, gelininden ve dünüründen öğrendiğini belirterek, "Hacer aynı zamanda komşuları olduğu için kendisini tanımaktaydım. Hacer’in oğluma 'Kaçalım, evlenelim.' diye baskı yaptığını duymuştum. Bu ilişki nedeniyle oğlum ile gelinim bir keresinde tartıştılar ve 1 ay ayrı yaşadılar. Olayı sonradan duydum. Olaydan 3 gün öncesine kadar oğlum benim yanımdaydı. Gelinim de bende kalıyordu. Bayram dolayısıyla gelmişlerdi. Erdal 3 gün önce tek başına İzmit'e geldi. Gelinim ve ben ise 3 gün sonra otobüsle yola çıktık. Ben olayı yolda öğrendim. Oğluma eşiyle tartışması sırasında sorduğumda ilişkinin bittiğini söylemişti, meğer bitmemiş." ifadesini kullandı.

        Söz alan maktul Çetindağ'ın ağabeyi Cemalettin Deniz ise olayın olduğu gece sanık ile kardeşinin eşi Selçuk Çetindağ’ın gece 00.03’te telefonla görüştüğünü savunarak, şunları söyledi:

        "Selçuk, ‘Eşim Hacer’e Erdal kötü bir şey yapmış olabilir. Hatta öldürmüş olabilir’ demesine rağmen ertesi sabah erken saatlerde evin önünde Erdal ile görüşmesi, beyanı o yönde olmasına rağmen hiçbir şey yapmaması, eşinin kendi kendine öldü demesi, Erdal için 'sadece bir pislik' lafını kullanması olayda aydınlatılması gerekli şeyler olduğunu ve kardeşimin başına gelenin sebebini bilmediğimiz bir komplo yüzünden olduğu yönündedir. Aydınlatılması gerekir. Kan izleri dahil silinmiştir."

        Mahkeme heyeti, sanık Erdal Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Gölcük'te, Ekim 2015'te, 2 çocuk annesi işitme engelli Hacer Çetindağ, evinde boğazı kesilmiş halde bulunmuş, cinayeti işlediği iddiasıyla kadının eşinin arkadaşı olan Erdal Kaya tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler