Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS/VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Bitlis'in Hizan ve Yolalan ile Van'ın Muradiye belediyeleri yoğun mesai harcıyor.

        Hizan ve Yolalan belediyelerine başkan vekili olarak görevlendirilen Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, vatandaşların sorunlarının giderilmesi ve kardan kapanan yolların açılması için yoğun çaba gösteriyor.

        Hamitoğlu, yaptığı açıklamada, vatandaşların rahat edebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

        Karla mücadele kapsamında ekiplerin seferber olduğunu ifade eden Hamitoğlu, "Yoğun kar yağışının olduğu ilçemizde vatandaş ve esnafımızın rahat edebilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Karla mücadele ekiplerimiz özellikle çarşı merkezinde araç yoğunluğunun az olduğu saatlerde çalışmalarını sürdürüyor. Biriken karları kamyonlarla şehir merkezinin dışına çıkarıyoruz." dedi.

        - "800'ün üzerinde şikayet ve itiraz dilekçesi var"

        Van'ın Muradiye ilçesinde belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel de esnafla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

        Öğretmenevindeki programda konuşan Çelikel, ilçenin kalkınması için ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

        Devletle milletin el ele vererek sorunların üstesinden geleceğini ifade eden Çelikel, "Özellikle vatandaşımızın isteği olan yüksekokulun ilçeye getirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İlçenin kalkınması ve gençlerimizin iyi bir eğitim görmesi için ilçemize üniversiteyi kazandıracağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşın belirttiği sıkıntı ve sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışacağız." diye konuştu.

        Çelikel, ilçenin imar sıkıntısının çözülmesi için de çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

        İmarla ilgili 800'ün üzerinde şikayet ve itiraz dilekçesi bulunduğunu, bu konuda hiçbir vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalar yürütüleceğini anlatan Çelikel, şunları kaydetti:

        "Yeter ki sabır ve gayret gösterelim. Önceki belediye döneminde 'muhatap bulamıyoruz' diye çok şikayet geliyordu. Ama şimdi belediye bünyesinde Danışma Kurumu Bürosu açarak gelen her vatandaşın sorununu çözme yollarına gidilecek.Devletin verdiği görevi hakkıyla yerine getirmek için ellimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Burada bir ihmal olursa vebali büyüktür. Bunun altından kalkamayız. Belediyecilik sadece altyapı, su, yol gibi şeyler değildir. İlçenin istihdam olmak üzere her türlü sıkıntısını gidererek hizmet vermektir. İlçenin eksikliklerinin çok olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet el ele vererek, birlikte üstesinden geleceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler