Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı mahallede doğum sancısı çeken Filiz Güler'i makam aracıyla hastaneye götüren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın eşi Sibel Kılıç'ın ismi, ailenin yeni dünyaya gelen bebeğine verildi.

        Çat ilçesine bağlı Kaplıca Mahallesi'nde yaşayan Filiz Güler'in doğum sancısı başlayınca eşi Engin Güler ve ailesi, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ı telefonla arayarak, kar sebebiyle mahalleye ulaşımın güçlükle sağlanması nedeniyle yardım istedi.

        Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da bunun üzerine eşi Sibel Kılıç'ı yanına alıp makam aracı cip ile ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki mahalleye gitti.

        Kılıç çifti daha sonra Filiz Güler'i araçlarına alıp Çat Devlet Hastanesine getirdi. Filiz Güler, hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi.

        Güler ailesi, doğum sürecinde kendilerine yardımlarından dolayı minik bebeğe, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın eşinin ismi olan "Sibel" adını koydu.

        Kılıç çifti doğum sonrası da anne Güler'i hastanede ziyaret edip "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Sibel Kılıç, adının verildiği minik bebeğe altın taktı.

        Sibel Kılıç, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güler ailesinin bebeğe ismini vermesinden onur duyduğunu ifade ederek, "Hastamız bizi aradığında zor durumda olduğunu söyledi. Biz de eşimin makam aracıyla yola çıktık. Hastayı alarak hastaneye yetiştirdik. Çok mutluyum." dedi.

        - "Hayatımızı kurtardılar"

        Filiz Güler ise Kılıç çiftine teşekkür ederek, "Sağ olsun kar kış demeden başkan ve eşi mahallemize kadar gelerek hayatımızı kurtardılar. Allah razı olsun. Yol çok kötüydü. Biz de vefa borcu olarak çocuklarımıza başkanın eşinin ismini verdik." ifadesini kullandı.

        - "Bizi mutlu eden bir yuvayı, çocuğu kurtarmak"

        Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da Güler ailesinin kendisine cep telefonundan ulaşıp yardım istediklerini söyledi.

        Kılıç, "Engin Güler beni arayarak eşinin doğum sancısı çektiğini, durumun acil olduğunu söyleyince biz de arabamız arazi koşullarına uygun olduğu için köye giderek hastayı aldık. Allah'a şükürler olsun doğum sağlıklı şekilde gerçekleşti. Ben de vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarına eşimin ismini vererek bizi onurlandırdılar." diye konuşu.

        Kılıç, Güler'in hastaneye yetiştirildiği gün ilçede 4 doğum vakası olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        "112 Acil Servisi ile koordineli şekilde çalışıyoruz. O an hastamız bize ulaştı. Biz de kar tipi demeden hastayı almaya gittik. Bizi mutlu eden bir yuvayı, çocuğu kurtarmak ve hayata gelmesine vesile olmak. Amacımız, vatandaşımıza hizmet etmek."

        - İl sağlık müdürlüğünün açıklaması

        Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, olay günü, saat 13.15’te 112 Acil Komuta Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulunan, hamile Filiz Güler'in yakınlarına, en yakın ambulansın ilçeye bağlı Saltaş Mahallesi'nde olduğunun bildirildiği aktarıldı.

        Aileye, Saltaş Mahallesi'ndeki hastanın ilçeye naklinden sonra kendilerine yardım edileceği bilgisi verildiği belirtilen açıklamada, saat 14.18'de tekrar iletişime geçtikleri hasta yakınlarının, anne Güler'in kendi imkanları ile hastaneye götürüldüğü bilgisini verdikleri vurgulandı.

        Açıklamada, en olumsuz hava koşullarında dahi valilik ve büyükşehir belediyesi kriz merkezleri ile koordineli olarak her hastaya karasal veya paletli ambülanslar ya da "snowtrack"lar ile ulaşıldığı kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:

        "Son bir ayda yoğun tipi ve kar yağışının olduğu günlerde 132 hastaya paletli ambülanslarla, 38 hastaya ise kapalı yolları kendisi açabilen snowtrack ambulanslarla acil sağlık hizmeti verilmiştir. Sağlık Bakanlığımızın jet uçak ambulans, helikopter ambulans veya paletli ambulansları ile sunduğu imkanlar çerçevesinde her türlü coğrafik ve meteorolojik şartlarda hastalara mutlaka ulaşılmaktadır."

        Açıklamada, bu nedenle vatandaşların acil sağlık hizmetleri ihtiyacı olduğunda, 112 numaralı Acil Komuta Merkezi’ni arayıp yardım istemesi gerektiği belirtilerek, "Köylerden veya mezralardan ilçe hastanelerine veya il merkezine hasta taşımak, sağlık ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip araçlar ve personel ile mümkündür çünkü bu olaya konu doğum vakalarında olduğu üzere ambulans sadece hasta taşıyan bir araç değil, içindeki tıbbi donanımı ile yoğun bakım hizmeti verilen bir ortamdır." ifadesine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler