Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Türk Kızılayı, Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Halep'in Daret İzze bölgesiyle Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na insani yardım malzemesi gönderildi.

        Avrasya Vakfının Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının yanında olmayı sürdürdüklerini söyledi.

        Suriye'de yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Dede, hayırseverlerin hazırlanan 64 bin parça kıyafet ve 100 gıda kolisini Halep'in Daret İzze bölgesinde hayatlarını sürdüren Suriyeli ailelere gönderdiklerini kaydetti.

        Dede, yardımlar nedeniyle hayırseverlere teşekkür etti.

        Öte yandan Türk Kızılayı tarafından temin edilen 2 tır dolusu yardım insani yardım malzemesi Yayladağı ilçesine geldi.

        İçerisinde su, kahvaltılık, kıyafet, battaniye, sebze, bebek maması ve kuru gıdanın yer aldığı yardımlar, insani yardımların geçişi için açılan Güveççi sınırından Suriye tarafına aktarıldı.

        Yardımların, Türkmendağı ile sınır hattına kurulan çadırlara dağıtılacağı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler