Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, milletvekilliği seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin, "Darbe görmeyen bir gençliğin tankların, topların, tüfeklerin önüne çıkarak bir anlamda kahramanlık ortaya koyduğunu gördük. Bu bir anlamda gençliğe teşekkürdür." dedi.

        Boynukalın, Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Boynukalın, Mardin'in tarih boyunca farklı kültürlerin bir arada yaşadığı en güzel şehirlerden biri olduğunu belirtti.

        Burada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Boynukalın, bölgede gençlik ve kadınların ön plana alınması noktasında önemli istişarelerde bulunduklarını söyledi.

        İlçelerde sadece futbol değil, özellikle amatör yapıların tamamına ciddi anlamda destek vermenin yollarını araştıracaklarını aktaran Boynukalın, bölgede özellikle terörün açtığı kanayan yaranın nasıl bir boyuta geldiği, bölgedeki kırsal alandaki operasyonların nasıl ilerlediğini ele aldıklarını kaydetti.

        Gençlikle alakalı üzerilerine düşen önemli konuların bulunduğunu, gençlik merkezi ve yurtlarla alakalı ciddi yapılanmaların olduğunu anlatan Boynukalın, şöyle devam etti:

        "Amatör kulüpler ve amatör branşlarla alakalı destek olunması lazım. Nusaybin bu anlamda spora çok yatkın olan bir ilçemiz. Yaklaşık 2 seneden beridir sürekli operasyonlar üzerinden konuşulan bir yeri artık spor üzerinden konuşturma gayreti içerisinde olacağız."

        - "Bu bir anlamda gençliğe teşekkürdür"

        Boynukalın, bir gazetecinin, Anayasa değişikliği teklifinde milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e indirilmesinin gençler üzerindeki etkisini sorması üzerine şöyle dedi:

        "15 Temmuz sonrası bizim gençliğe bir borcumuz var. Darbe görmeyen bir gençliğin tankların, topların, tüfeklerin önüne çıkarak bir anlamda kahramanlık ortaya koyduğunu gördük. Bu bir anlamda gençliğe teşekkürdür. 25 yaştan 18 yaşa geçmekte illa 18 yaşında milletvekili seçileceği anlamına gelmiyor. Şu şekilde bakmamız lazım. Biz 25 yaşa indirdiğimizde seçilme yaşını, meclisin yaş ortalaması düşmüştü. 18'e indirildiğinde de daha fazla düşecektir Allah'ın izniyle. Hem 15 Temmuz'da bir kahramanlık örneği gösteren teşekkür babında hem de dünyadaki bütün gelişmiş demokrasilerin tamamında temsil anlamında seçme ve seçilmenin yaşının eşitlenmesi noktasında önemli bir adım olacaktır."

        Boynukalın, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle görüştü.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler