Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, "Memleketimiz son yüz yıldır belki görmediği ihanetlerle karşılaştı. 15 Temmuz'da bir ihanet gördü. Birlik, beraberlik içerisinde o ihaneti aşmayı başardık." dedi.

        SGK Genel Müdür Yardımcısı Savaş Alış ile SGK İl Müdürlüğünü ziyaret eden Yegin, bir restoranda Toplum Yararına Çalışma Programı ve İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe yerleştirilen işçilerle bir araya geldi.

        Burada konuşan Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Bakanlık olarak çalışma hayatında 81 ilde milli seferberlik programları icra ettiklerini söyledi.

        Ziyaretlerinin 48. durağının Bingöl olduğunu dile getiren Yegin, amaçlarının üst düzey yöneticiler, vatandaşlar ve işverenleri ziyaret ederek sorunlarını belirlemek ve politika süreçlerine onları da dahil etmeyi amaçlamak olduğunu kaydetti.

        Bölge ziyaretlerinde kış şartlarının çok çetin geçtiğine şahit olduklarını anlatan Yegin, "Son 30 yılın en çetin kışıyla belki karşı karşıyayız. Sadece kış değil tabi memleketimiz son yüz yıldır belki görmediği ihanetlerle karşılaştı. 15 Temmuz'da bir ihanet gördü. Birlik, beraberlik içerisinde, birbirlerine inanarak ve destek vererek, on yıllardır görünmeyen o ihaneti aşmayı ve çatıyı sağlam tutmayı hep beraber başardı.

        Son bir kaç haftadır bölgedeyiz. Bizim gördüğümüz hava şudur, devlet millet el ele çok kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürmekte, bu terörün artık bitirileceğine ve terörden arındırılmış bu bölgeye çok daha güzel iş ve aş imkanının, huzurun geleceğine inanan bir özgüven gördük. Bu çok umut verici."

        - Cazibe Merkezleri Programı

        Bingöl'ün, bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 23 cazibe merkezlerinden birisi olduğunu anımsatan Yegin, bu programda çok güzel teşviklerin olduğunu anlattı.

        Yegin, devletin yatırım teşviklerini işverenin menfaati olsun diye sağlamadığını vurgulayarak, "İşverene yatırım yapabilmeyi kolaylaştıralım ki istihdam, iş alanları olsun, işsizlerimiz iş bulsun diye uğraşıyor. Bu programın Bingöl'e ve bölgeye katacağı büyük kazanımlar." diye konuştu.

        Vali Yavuz Selim Köşger de İş-Kur ve SGK'nın kentte yaptığı çalışmaları aktardı.

        Türkiye'deki sigorta ve sağlık imkanların dünyanın nadir ülkelerinde bulunduğuna işaret eden Köşger, "Birçok sağlık alanını ücretsiz bir şekilde devletimiz, hükümetimiz vatandaşımıza hizmet olarak sunuyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler