Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı büyük mücadele verdiğini belirterek, "Şerefiyle, haysiyetiyle, gururuyla yapıyor. Bu vatanın evlatları teröre karşı dimdik duruyor, 15 Temmuz gecesi durdukları gibi." dedi.

        Niğde'de Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Kılıç, AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2001 yılında aydınlığa açık, karanlığa kapalı bir anlayışla yola çıktığını vurguladı.

        AK Parti'nin hedefini ortaya koymuş, kültüründen, inancından ve tarihinden gücünü alan bir dava arkadaşlığı ruhuyla yürüyen siyasi birliktelik hareketi olduğunu dile getiren Kılıç, Niğde'ye birçok konu hakkında konuşmaya geldiğini ifade etti.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında milletin bu haince saldırıya karşı dimdik ayakta durduğunu aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde Niğde'nin ortaya koymuş olduğu duruşu, Niğde'nin bir evladının namlusuyla nasıl hainleri durduğunun kahramanlığını gördük. Rabbim tekrar Ömer Halisdemir kardeşime rahmet eylesin. 1 dolara benliğini, zihnini, geçmişini, geleceğini, şerefini, haysiyetini satmış olan hainlere karşı bir delikanlının nelere kadir olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yapmış olduğu çağrılar doğrultusunda milletimiz kendisine haince saldırmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta durmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişimi, milletin liderinin, Cumhurbaşkanının arkasında kenetlenerek karşı duruşunun adıdır. 15 Temmuz gecesi yaşatılmak istenen karanlık, 16 Temmuz sabahı aydınlığa dönüşmüştür. Onun için AK Parti'nin kurulduğu gün 'aydınlığa açık, karanlığa kapalı' sloganını bir kez daha hayata geçmiş olduğunu 16 Temmuz sabahı gördük."

        Meclisteki anayasa değişikliği çalışmalarında herkesin fikrini beyan etme şansı bulduğunu anlatan Kılıç, bazılarının, "Referanduma gittiğiniz anayasa değişikliği, ülkemizin önüne kötü bir gelecek getirecek." söyleminde bulunduğunu hatırlattı.

        Referanduma karşı çıkmanın, bununla ilgili fikir beyan etmenin herkesin hakkı olduğunu dile getiren Kılıç, "Biz diyoruz ki siz, 28 Şubat sürecinde insanların, zihninden geçenleri söylemesini engellediniz. İnsanların inançları gereği yapmak istedikleri hayat tarzlarını engellediniz. Halkımızın gündeminde 28 Şubat'ta yaşatılanlar yoktu, böyle bir konu yoktu. Suni bir şekilde getirildi, dayatıldı." diye konuştu.

        - "TSK, terörle dünyadaki en büyük mücadeleyi yapıyor"

        28 Şubat döneminde devletin önemli kurumlarının farklı yönlere götürülmeye çalışıldığını, sonraki süreçte de millete "367 garabeti" yaşatıldığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

        "Birileri çıktı dedi ki 'seçilmişler bu ülkeyi yönetemez, belli kurumlar vardır, belli yapılar vardır, ancak onlar yönetebilir.' Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli kurumlarından birçoğunun sürekli baskı altında farklı yönlere götürülmeye çalışıldığını yaşadık. Şimdi de mecliste yaptığımız müzakerelerde, tartışmalarda birileri konuşuyor, 'siz demokrasiye karşısınız, siz baskı getiriyorsunuz, öyle yapacaksınız, böyle yapacaksınız.' Yahu bir insaf edin. Bu ülkenin başına 367 garabetini kim çıkardı, biz mi çıkardık? Yok ama hukukçu olduğunu iddia eden, hukuku çok iyi bildiğini iddia eden, bildiği yanıldığına yetmeyen ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatan bir kişi çıktı, dedi ki 'cumhurbaşkanı seçmek için 367 lazım, yoksa seçemezsiniz.' Aynı kişi bugün 'Türk Silahlı Kuvvetleri başarılı olmaz' diyor. Haddini bileceksin, ağzından çıkanı kulağın duyacak. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün terörle dünyadaki en büyük mücadeleyi yapıyor. Şerefiyle, haysiyetiyle, gururuyla yapıyor. Bu vatanın evlatları teröre karşı dimdik duruyor, 15 Temmuz gecesi durdukları gibi. Onun için ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak."

        - "Kürsüyü yıkmaya çalıştılar"

        Anayasa değişikliği görüşmelerinde CHP ve HDP'nin bu değişikliği meclisten geçirmemek için gayret ettiklerini dile getiren Kılıç, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, bu konuda, ülkesinin geleceği ile alakalı milletin vereceği karara saygı duyacağını dile getirerek, mecliste AK Parti'ye destek verdi." ifadelerini kullandı.

        Görüşmelerde meclis kürsüsünü işgal edip yıkmaya çalışan milletvekillerinin olduğunu anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:

        "Peki ne oldu, 330'un üzerinde 367'nin altında bir sayı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmak üzere meclisten anayasa değişikliği teklifi geçti. Herkes de orada fikrini ortaya koydu. Birileri mecliste kürsüyü yıkmaya kalktı. Kusura bakmasınlar o kürsüyü yıktırmayız. O kürsü milletin kürsüsü. Bu görüntüleri kimse yaşamak istemez ama bunu yaşatanlara soracaksınız. İnşallah milletimiz bu referandum sürecinde sandığa gittiği zaman bunun hesabını soracak. Bu ilk kez olmuyor, bunu daha önce de yapmaya çalıştılar, biz yine izin vermedik. Millete karşı saygınız yoksa milletin derdiyle dertlenme gibi bir derdiniz yok ise o zaman gider, kürsüyü de işgal edersiniz, kürsüde konuşanın da hakkını gasbedersiniz. Bunu yaparken milletin hakkını gasbettiğinizin farkında değilsiniz."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler