Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu ilçe emniyet müdür yardımcısı ile bir subayın yargılanmasına başlandı.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ''FETÖ/PDY'ye üye olduğu'' ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski Başiskele İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özer ve avukatı Murat Altun katıldı.

        Sanık Özer, hakkındaki suçlamaları reddederek, 18 yıl boyunca emniyet teşkilatında çeşitli kademelerde görev aldığını söyledi.

        Gözaltına alınmadan önce görevinden dolayı FETÖ operasyonlarında yer aldığını savunan Özer, "Yapılan operasyonlarda evlerde nelerin alınacağını biliyordum. Benim herhangi bir suçum yoktur. Zaten bu işlerin içerisinde olduğum için bu delil niteliğindeki şeyler evimde bulunmazdı." diye konuştu.

        Telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne süren Özer, beraatini istedi.

        Avukat Altun da yazılı beyanda bulunacağını, müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını ileri sürerek tahliyesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

        - Sanık Özhan Güneş

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya da aynı suçtan tutuklu Subay Özhan Güneş ile avukatı Fatih Aslan katıldı.

        Hakkındaki suçlamaları reddeden Güneş, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

        TGC Turgut Reis gemisinde görev yaptığını anlatan Güneş, darbe gecesi geminin kalkışmaya katıldığını ancak kendisinin gemide olmadığını iddia etti.

        Güneş, darbe kalkışmasını öğrenmesinin ardından geminin bulunduğu limana gittiğini, herhangi bir kalkışmaya katılmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi.

        Avukat Aslan da müvekkilinin terör örgütü ile alakası olmadığını savunarak, gerekli delillerin toplanmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler